Hoe kan ik & FAQ's

Deze pagina toont u een overzicht van handzame tips, trucks en geeft antwoord op veel gestelde vragen. Let op! Deze pagina word wekelijks bijgewerkt. Staat de tip of truck waarna u opzoek bent er niet bij, mail ons dan. Wij helpen u dan graag op weg.


Klik met uw muis op een vraag voor het antwoord.

:aanmelden
Hoe meld ik mij aan?
Aanmelden bij Enjoy Hosting is zeer gemakkelijk.

U maakt eerst een keuze uit de verschillende pakketten doormiddel van de menukopjes "Hosting & Services" en "Prijzen". Als u een geschikte keuze heeft gemaakt, dan kunt u klikken op het menukopje "Aanvragen" om het door u gekozen pakket daadwerkelijk aan te vragen.

Voor het aanvragen raden wij u aan om onze "Algemen Voorwaarden" door te lezen. Zo weet u wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u als klant verwachten.
Wat gebeurt er nadat ik mijn aanvraag heb verzonden?
Als wij uw aanvraag hebben ontvangen dan krijgt u van ons een welkomste-mail toegestuurd op het door u aangegeven e-mailadres op het contactformulier.

Hierin staan de details van uw gekozen pakket en de wachtwoorden en gebruikersnamen die u nodig bent en kunt gebruiken voor het instellen van uw FTP programma en het lezen van uw e-mail(s). U kunt dus direct beschikken over uw pakket.

De factuur word u vervolgens toegezonden. Als u deze heeft voldaan, dan vragen wij het door uw gewenste domeinnaam aan. Als deze eenmaal actief is, dan krijgt u hierover bericht.


:domeinen
Wat is een domein?
Het internet bestaat uit vele duizenden servers met elk een eigen nummeriek adres, een IP adres genoemd. Vergelijk het met uw huisnummer. Een domein verwijst naar dit IP adres. Domeinnamen zijn gemakkelijk te onthouden dan het bovengenoemde "nummerieke adres".
Hoe geef ik een domeinnaam wijziging door?
Indien er een wijziging mocht optreden, dan kunt u gebruik maken van ons contactformulier. Wij zullen dan de wijziging voor u doorvoeren.
Wat is een sub-domein?
Een sub- domein is een extra onderverdeling van uw bestaande domein zichtbaar door een extra voorvoeging en een punt. Is uw domein bijvoorbeeld www.mijn.domeinnaam.nl dan is uw domein "domein.nl" en uw sub- domein "mijn.domein.nl".

U kunt uw website doormiddel van sub- domein netjes en overzichtelijk indelen. Wilt u bijvoorbeeld een webshop op uw domein? Dan kunt bijvoorbeeld het volgende subdomein aanmaken : "www.shop.domeinnaam.nl".

Google en sub- domeinen
Google ziet elk sub- domein als een aparte website. Dit ziet u terug als u Google Analytics heeft geinstalleerd. Belangrijk gegeven : het doorlinken van het ene sub- domein naar het andere sub- domein word beschouwd als een externe link. En juist deze schoren hoger in uw Google overzicht!
Hoe maak ik een sub-domein aan?
U logt in op uw DirectAdmin controlepaneel met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens klikt u onder "Your Account" op "Subdomein Management". In het tekstvak achter "Add Sub-Domain:" typt u het gewenste sub- domein. Vervolgens klikt u op "Create" en het sub- domein word automatisch voor u aangemaakt.

Het sub- domein aanmaken duurt hoogstens 30 seconden.


:mail & contacts
Wat is een e-mailadres?
Een e-mailadres is te vergelijken met uw eigen brievenbus alleen dan op het internet. In uw postvak van uw e-mailadres vind u de naar u toegezonden e-mails.
Hoe maak ik zelf een exra e-mail adres aan?
U logt in op uw DirectAdmin controlepaneel met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens klikt u onder "E- Mail Management" op "E- Mail Accounts".

Nu klikt u op "Create mail account". In het tekstvak achter "Username:" typt u het gewenste e-mailadres in. Alleen het voorvoegsel! Dus wilt u bijvoorbeeld info@mijndomein.nl als e-mailadres, dan typt u alleen "info".

Achter "Enter Password:" typt u het door u gewenste wachtwoord in. Als u geen wachtwoord kunt bedenken dan klikt u op "Random". Een wachtwoord word dan gemaakt. Bij "Re- Enter Password" geeft u het door u gekozen wachtwoord nogmaals op. Het tekstvak achter "Email Quota (Meg):" kunt u op "0" laten staan. Klik nu op "Create" en uw gewenste e-mailadres zal worden aangemaakt.


:Directadmin controlepaneel
Wat is DirectAdmin?
DirectAdmin is een pakket waarmee u uw website en e-mail volledig kunt beheren. Door gebruik te maken van DirectAdmin beschikt u over de volgende mogelijkheden:

E-mail menu
* e-mail accounts aanmaken en verwijderen
* catch-all account aanmaken
* mailforwarding beheren
* mailing lijsten beheren
* autoresponders (b.v. voor vakantie) instellen
* webmail
* mailfilters (tegen spam) beheren

FTP menu
* FTP accounts aanmaken en verwijderen
* Directory permissies (per account) toekennen
* Anonymous FTP

DNS menu
* Volledig DNS beheer
* Aanmaken en verwijderen van subdomeinen
* MX records wijzigen

Statistieken menu
Gebruikers hebben allerlei statistieken met betrekking tot hun account tot hun beschikking, inclusief bezoekerstatistieken tot op subdomein-niveau.

File Manager
De filemanager kan worden gebruikt als alternatief voor FTP. Deze snelle en gebruikersvriendelijke tool kunt u gebruiken voor het bouwen en onderhouden van uw website.

MySQL databases
Gebruikers kunnen op eenvoudige wijze databases aanmaken, wijzigen onderhouden en verwijderen.

Backup
Met deze krachtige tool kunt u backups maken en backups terugzetten op allerlei manieren. U kunt bijvoorbeeld een backup maken van alle gegevens zonder de website.

Error pagina´s
Gebruikers kunnen hiermee hun eigen foutmeldingspagina´ creëren en onderhouden.

Directories afschermen
Gebruikers kunnen hiermee op eenvoudige wijze directories afschermen met een wachtwoord, zodat er eerst een loginnaam en wachtwoord combinatie moet worden ingevuld voordat een bezoeker bepaalde pagina´s van de website kan bezoeken.

Geavanceerde tools
* SSL certificaten
* Server status
* Perl modules
* Cronjobs
* MIME types
* Apache handlers
* Website redirection
Hoe log ik in op DirectAdmin?
U logt in op uw DirectAdmin controlepaneel door achter uw domeinnaam de toevoeging ":2222" te plaatsen. Is uw domeinnaam bijvoorbeeld "www.domeintje.nl", dan kunt u inloggen met "www.domeintje.nl:2222". Het wachtwoord evenals de gebruikersnaam vind u in de welkome- mail.